COVID-webinar 26 januari

Op woensdag 26 januari om 20:00 faciliteren NHG, LHV en RIVM in samenwerking met MedischeScholing.nl weer een gratis, geaccrediteerd COVID-webinar. Thema’s die op de agenda staan zijn de omikronvariant, anti-virale medicatie en thuisbehandeling.

COVID-19 omikronvariant 

Wat kunnen we van de omikronvariant verwachten? De virologie, epidemiologie, symptomatologie, behandeling en eventuele orgaan- en lange termijnschade wordt aan de hand van de laatste studies besproken. Verloopt het genezingsproces vergelijkbaar met andere varianten, zijn patiënten meer zuurstofbehoeftig en is er orgaanschade?

Antivirale medicatie 

Welke antivirale medicatie tegen COVID-19 komt er op de markt en wat kunnen we hiervan verwachten in de behandeling in de eerste- en tweedelijnszorg? Welke studies lopen op dit moment en wat is het verwachte ‘Number needed to treat’ in relatie tot de kosten?

Thuisbehandeling

Er wordt gezocht naar oplossingen op de lange termijn om de druk op ziekenhuizen te verlagen, zodat reguliere zorg daar doorgang kan vinden. Thuisbehandeling is daar één van. Wat zijn de mogelijkheden van thuisbehandeling bij COVID-19 t.a.v. herstelzorg? Onder welke omstandigheden is het mogelijk om mensen eerder naar huis te sturen en welke invloed heeft dit op het herstel?

Praktische informatie:

  • Wanneer: woensdag 26 januari 2022 van 20.00 – 21.15 uur
  • Accreditatie: 1 punt voor de volgende commissies: ABAN, VSR, Kwaliteitsregister V&V, KABIZ, LV POHGGZ, NAPA, NVVPO, NVVPM, OA/ZA
  • Aan het einde van het webinar moeten inhoudelijke accreditatievragen beantwoord worden, u moet minimaal 70% van de vragen goed beantwoorden om het accreditatiepunt te ontvangen. De accreditatievragen sluiten op 14 februari om 18.00 uur. On demand terugkijken en accreditatie ontvangen kan dus tot en met 14 februari, daarna is alleen de video nog beschikbaar. De accreditatiepunten worden in de maand maart verwerkt door de LHV.Accreditatie buiten ABAN: certificaat van deelname online te downloaden nadat de vragen zijn ingevuld.

Luistert u het webinar liever terug als podcast? 

De audio van het webinar komt een dag later gratis beschikbaar op de app Medicast. De podcast is niet geaccrediteerd.

–> Meer informatie en inschrijven 

Naar boven